Programe de formare

Detalii Vizualizare:

DEZVOLTAREA DE COMPETENȚE DIGITALE PENTRU STUDENȚII UNIVERSITĂȚII
3.1 Programe de formare pentru studenții Universităţii 

Descrierea activității și succesiunea logică a activităților:

Din punctul de vedere al utilizării tehnologiilor informatice și pregătirea studenților în aceste domenii există cel puțin trei tipuri de programe de studii: programe de studii în domeniul IT, programe de studii în care este necesară o pregătire de nivel minim în tehnologiile IT și programe de studii pentru care această pregătire poate lipsi.

  1. Pentru studenții care nu au urmat cursul TIC sau nu au competențe minime necesare se vor asigura cursuri de formare și certificare la nivel mediu ECDL
  2. Se va analiza tematica curentă a cursurilor TIC și se va propune o tematică minimă necesară astfel încât să se asigure competențe, cel puțin, la nivelul ECDL mediu
  3. Se va analiza fiecare program de studii care nu are prevăzut un astfel de curs TIC, se va analiza oportunitatea introducerii acestuia și, în cazul în care sunt necesare se vor introduce astfel de cursuri în aceleași condiții ca la punctul anterior.

3.2 Actualizarea programelor de studii pentru disciplina TIC din cadrul facultăților Universităţii

Descrierea activității și succesiunea logică a activităților:

În cadrul Universității se pot distinge două tipuri de programe de studii: programe de studii pentru specializări în domeniu IT, iar în acest caz nu sunt necesare cursuri de TIC, nivel general, fiind necesare cursuri specifice. În această categorie se încadrează programe de studii ale Facultății de Informatică, de Economie și Administrarea Afacerilor (specializarea Informatică Economică), Matematică (specializarea Matematică Informatică) și de Fizică (specializarea Fizică Informatică). Mai sunt încă programe de studii fără disciplină TIC, nefiind considerată necesară.

3.3 Dezvoltarea competențelor pentru utilizarea soluțiilor LMS

Descrierea activității și succesiunea logică a activităților:

Facultățile Universității Alexandru Ioan Cuza folosesc în activitatea didactică și de evaluare sistemul de tip LMS (Learning Management System) Open Source Moodle. 

Se vor organiza cursuri de formare  atât pentru cadrele didactice cât și pentru personalul didactic auxiliar care va ajuta la organizarea activității și va oferi suport studenților și cadrelor didactice. 

  • Dezvoltator de eLearning pe platforma Moodle – cursuri pentru profesori
  • Administrator de platforma Moodle – cursuri pentru personalul didactic auxiliar care vor oferi asistență cadrelor didactice și vor avea atribuții privind managementul cursurilor/programelor facultăților